dinsdag 24 mei 2011

Daar zijn ze!

En in bewegende beelden... (voorlopig even het laatste filmpje hoor...)




Moeder maakt het goed naar omstandigheden. Er zijn vijf eieren uitgekomen en zij broedt nu nog op twee. Ze verzorgt en beschermt de kleintjes goed in haar eentje. Zie het bericht van 6 mei.

9 opmerkingen:

Adri zei

Hoi Mirthe,

Ze zijn weer prachtig. Het is te hopen dat de alleenstaande moeder het verder redt in deze maatschappij, met 5 en misschien wel met 7 kleintjes.

Hartelijke groet,

Adri

Dietmut zei

ach Mirthe, wat een lief en teder filmpje en ook de foto's. Ik hoop dat de moeder hun kroost goed kan beschermen en het met de 2 laatste eieren het ook nog goed komt.
Fijne dag en liefs, Dietmut

Mirthe Duindam zei

Dank jullie wel Adri en Dietmut.
Ik ben in ieder geval al blij dat ze zover is gekomen in haar eentje.

Hartelijke groet,
Mirthe

Hen zei

Geweldige beelden!

Op mijn tuin zijn een stuk of 10 jonge mussen net uitgevlogen en fladderen voortdurend nog ongeremd alle kanten op, geen idee waar de nesten zitten.

Ook 3 jonge merels zijn net uitgevlogen, nestje zat gewoon pal naast het tuinpad in een klimstruik, wel slim plekje, onbereikbaar voor kat en ekster
Erg leuk al dat jonge spul!


liefs,
Hen

Mirthe Duindam zei

Ja, het is een drukte van belang weer.
Werse!
Liefs,
Mirthe

Door de lens genomen zei

Mooi, dat ene jong in de veren bij de moeder. Zo lekker beschermd en nog onwetend van de gevaren. Gelukkig maar. Even genieten van meevaren...

Groet, Wietske

Mirthe Duindam zei

Dag Wietske,

Leuk dat je mijn weblog bezoekt en dank je wel voor je reactie! Ja, ze kunnen nog even heerlijk onbezorgd genieten in de nabijheid en bescherming.

Groet,
Mirthe

Dré. zei

eindelijk heb ik die donsjes gezien,
wat heerlijk om naar te kijken. Ook op de bewegende beelden, dat schurken onder die warme vleugels van Ma. Prachtig. Lieve groet,

Mirthe Duindam zei

Eindelijk... ze zullen alweer een stuk gegroeid zijn.
Liefs,
Mirthe