zondag 19 december 2010

Innere Stimme

Een bijzonder Kunstproject in de voormalige Vleeshal in Middelburg. 'Innere Stimme' van Olaf Nicolai . Een filmpje hiervan vind je hier.
Hier informatie over de klinkende tentoonstelling

7 opmerkingen:

Hen zei

wat een prachtige ruimte en dit bizondere klankproject past daar goed bij.
Nooit eerder van gehoord, heel apart dat Schumann zelf die "3e partij" erin geschreven heeft en dat die in deze mooie ruimte klinkt

liefs,
Hen

Mirthe Duindam zei

Ja Hen, het was een heel bijzondere belevenis. Vooral omdat het zo'n onverwachte ontmoeting was met de ruimte en de zang. Eerst hoorde je niet waar het zingen vandaan kwam, tot je in de gaten kreeg dat er gezongen werd door de paar personen die aanwezig waren. Het was een doorgaande performance door vrijwilligers uitgevoerd. Jij had het zeker ook heel mooi gevonden. Ik heb nog nooit zo'n bijzondere akoestiek meegemaakt. Heel weinig geluid zorgde al voor een groots en ruimtelijk klinken.

Liefs,
Mirthe

Hen zei

o, dus het was nog live ook, ik ging uit van een installatie. Lucky you dat je daar net was op dat moment! Moet zeker een bizondere ervaring geweest zijn!

Deze Gotische architectuur heeft inderdaad nogal eens een bizondere akoestiek, dat merk ik ook wel eens.

liefs,
Hen

Mirthe Duindam zei

Ja, en apart om te bedenken dat het tot 1900 in gebruik was als vleeshal, gebouwd als uitbouw aan het stadhuis. Nu is het een mooie ruimte voor Kunsttentoonstellingen. Op het moment dat ik er was gevuld met hoorbare Kunst en daardoor was de ruimte leeg, maar gevuld en voelbaar.

Liefs,
Mirthe

Anoniem zei

Hallo Myrthe, ook ik heb enorm genoten van deze bijzondere kunstvorm, maar nu ben ik mijn foto's hiervan 'kwijt'... niet meer terug te vinden op de computer helaas. Mag ik deze foto van jou op mijn blog plaatsen met vermelding van je naam?
Hartelijke groet Stefanie

Anoniem zei

Sorry, vergeet mijn mailadres: sphuibrgtse@gmail.com

Lupineke zei

Hallo Mirthe, ik heb jouw foto geplaatst in de volgende post:

http://lupineke.blogspot.com/2012/03/het-stadhuis-van-middelburg.html

Met dank, groetjes Lupineke